“Geen regenboog in je ziel zonder tranen in je ogen”

 

Somato Emotional Release

 

Somato Emotional Release (SER) is een onderdeel uit de Cranio Sacraal therapie. Het is ontwikkeld door John E. Upledger, osteopatisch arts en chirurg uit Amerika. De Cranio Sacraal therapie gaat er vanuit dat er buiten het hart- en ademhalingsritme nog een ritme in het lichaam aanwezig is. Ze hebben ontdekt dat er vanaf de schedel (Cranium) tot het heiligbeen (Sacrum) een ritme is wat wordt veroorzaakt door de aanmaak en opname van het hersen- en ruggenmergvloeistof en het doorstromen van die vloeistof via ons ruggenmerg naar ons stuitje of heiligbeen. Het is waar te nemen door het uitzetten en inkrimpen van de schedelbotten en het heiligbeen. Dit ritme is door een therapeut door het hele lichaam te voelen.

In het lichaam bevindt zich bindweefsel (Fascia). Het is aanwezig in de zenuwen, spieren, organen, botten en bloed. Bindweefsel is het materiaal dat cellen en organen met elkaar verbindt en overal voor steun zorgt. Bij een lichamelijk of psychisch trauma ontstaat er een “energie cyste” in het bindweefsel. De losmazige structuur van het bindweefsel verhard in een vastmazige structuur. Door aanhoudende stress en emotie verhardt het bindweefsel en gaat aan elkaar kleven.

Bij SER zoekt de therapeut deze cystes op door te voelen waar het Cranio Sacraal ritme verstoord is. Dit doet hij door het lichaam subtiel te scannen. Met focussen en verbale ondersteuning breng je vrijgemaakte en onverwerkte stagnatie naar de oppervlakte toe. Deze manier van werken gebruik ik als tijdens de gesprekken blijkt dat een emotie om aandacht vraagt zodat het het zich kan oplossen.

Henk

Henk

Hallo ik ben Henk, heb je een vraag? Ik probeer je zo spoedig mogelijk te beantwoorden.

I will be back soon

Henk
Stel hieronder je vraag in de whatsapp chat.
WhatsApp mij direct