"Wat het hart vandaag weet, zal het hoofd morgen begrijpen. "

Leren voelen en contact maken met je essentie

Werkvormen

De onderstaande werkvormen die in de therapie worden gehanteerd hebben een gemeenschappelijke noemer, en dat is leren voelen en jezelf in contact brengen met je hart.
Het accent ligt op leren door te ervaren en vervolgens te begrijpen. Om problemen in jouw functioneren te verwerken moet je niet alleen “weten dat” maar ook “voelen dat”. Dat voelen ervaar je vanuit je lichaam. We werken dan vanuit lichaamsgerichte psychotherapie.

Een sessie bestaat dus naast “praten over” ook uit het doen van ervaringsgerichte oefeningen zoals lichaamswerk, rollenspel en opstellingen.
Het doen van deze oefeningen maakt dat je gaat ervaren wat je werkelijk belemmert om je innerlijke behoeftes niet te kunnen vervullen. De verbinding met je hart is de helende factor in jouw proces en het laat je weer voelen waar je blij van wordt, wat je doelen en potenties zijn.
Aansluitend werk je met oplossingsgerichte vraagstukken om het nieuwe concreet in je leven te maken zodat je gedrag kunt veranderen.

De werkvormen vallen onder de noemer Experiëntiële psychotherapie en dat is een proces- en ervaringsgerichte vorm van psychotherapie. Er wordt aandacht besteed hoe je contact en verbinding maakt met jezelf en dat in relatie brengt met anderen.
Het helpt de cliënt emoties, gedachten en gedrag in een doorleefde samenhang met de eigen situatie een plaats te geven en te veranderen.

Boswijk

De compilatie van deze Experiëntiële psychotherapievormen is ontwikkeld door het Boswijk instituut. De grondleggers daarvan zijn Jan Boswijk en Riekje Boswijk-Hummel die deze vorm hebben samengesteld uit verschillende therapieën waarvan Gestalt, psychosynthese en bio-energetica de belangrijkste werkvormen zijn.

EFT relatietherapie en Trauma regulatie werken geheel aansluitend op de Boswijk werkvormen.

Om in begeleiding te gaan hoef je deze werkvormen absoluut niet te kennen of te lezen. Heb je toch behoefte meer over de essentie daarvan te willen weten, klik dan hieronder op een werkvorm.

Wil je meer weten over een werkvorm?
Klik hieronder op een link.

Gestalt
Psychosynthese / Transpersoonlijk
Bio-energetica
Systeemwerk
EFT-Relatietherapie
Somato Emotional Release
Mindfulness
Holistic pulsing
Holistische massage
Boswijk methode

“Mijn positie is als spiegel te fungeren zodat eenieder zijn essentie mag zien en ervaren”

Duur sessie

Duur sessie 60 tot 75 min. Mocht door omstandigheden het consult langer duren, het tarief blijft hetzelfde.
Tot 24 uur van te voren kan een afspraak kosteloos worden afgezegd. Binnen 24 uur wordt 50% van het tarief in rekening gebracht.

Praktisch

Het begeleidingstraject begint met een intakegesprek om je hulpvraag te bespreken. Tevens onderzoeken we in dit gesprek of deze therapie voor jou geschikt is. Als de keuze is gemaakt om verder te gaan, maken we beiden een commitment om de therapie voort te zetten.

Na een aantal sessies evalueren we om te kijken of je de juiste route bewandelt. Voor het hele traject is een reeks aan sessies noodzakelijk.
Het aantal sessies is afhankelijk van jouw hulpvraag.

Vergoeding

Het individuele consult wordt gedeeltelijk of niet vergoed, afhankelijk van de aanvullende zorgverzekering die je hebt afgesloten. Je kunt dit op je polis nakijken. Ik ben aangesloten bij de SBLP- beroepsorganisatie en de RBCZ-registertherapeuten voor complementaire en alternatieve geneeswijzen. Deze hebben contracten bij veel zorgverzekeraars afgesloten.

Sinds 2013 wordt relatietherapie over het algemeen niet vergoed mits je een duurdere aanvullende verzekering hebt afgesloten bijvoorbeeld bij CZ en OHRA, dit valt onder de psychosociale zorg. Informeer hierover bij je zorgverzekeraar.

In de onderstaande PDF-file van de SBLP kun je controleren of je zorgverzekering daaraan voldoet.

Als je behoefte om jezelf te ont-wikkelen is aangewakkerd?

Wees dan bereid om een afspraak te maken.

Aangesloten bij

Henk

Henk

Hallo ik ben Henk, heb je een vraag? Ik probeer je zo spoedig mogelijk te beantwoorden.

I will be back soon

Henk
Stel hieronder je vraag in de whatsapp chat.
WhatsApp mij direct