"Heel zijn is deel zijn"

Groepen – Yoga

Bij de yoga die ik geef gaat het niet om perfecte houdingen die je moet maken maar je kijkt en voelt op een geweldloze manier naar je lichaam en geest. Je leert je beperkingen te aanvaarden, waar je grenzen liggen maar ook jezelf uit te dagen je grens te verleggen. Je gaat meer ervaren hoe jij met je zintuigen in het leven staat en hoe je als individu bent verbonden met het grote geheel. De paradox is dat als je het streven naar perfectie loslaat je vanzelf vorderingen maakt.
Het is geschikt voor jong en oud. Ook als je een beperking hebt. De essentie in de les is het reduceren van stress en je weer energiek en vitaal voelen.

De opbouw van de les begint met een korte meditatie met aansluitend losmaakoefeningen, yoga-houdingen (asana’s) en ademoefeningen (pranayama). Waarna we afsluiten met de eindontspanning. Je krijgt persoonlijke aandacht waarbij het werken met de adem en in aandacht zijn een primair uitgangspunt is.
Deze yoga is niet zweverig maar laat je voelen waar je letterlijk staat in het leven.

Naast Yoga integreer ik technieken vanuit mindfulness, tai-chi, tao qi-gong, bio-energetica en aikido. Daarnaast wil ik je graag meer verdiepende informatie geven vanuit de yoga, psychotherapie en andere spirituele achtergronden.

Voordelen beoefening Yoga

je beter voelen in je lichaam
het werkt stress reducerend
je daagt jezelf meer uit
bewustwording en aanvaarding zoals je bent
beter kunnen omgaan met problemen
leren wat je fysieke en geestelijke grenzen zijn
meer in je plezier zijn

De yogavorm die wordt gegeven is Raja-Yoga. Het wordt ook wel de Koninklijke Yoga genoemd. Dat wil zeggen dat alle traditionele vormen van yoga zoals Hatha-Yoga, Bhakti-Yoga, Jnana-Yoga, Mantra-Yoga, Karma-Yoga, Tantra Yoga, Kriya-Yoga en Kundalini-Yoga daarin geïntegreerd zijn.
De grondlegger van Raja-
Yoga is Patanjali die de yoga voor het eerst op schrift heeft gesteld en de verschillende vormen van yoga heeft samengevoegd.

Adres oefenruimte:
Fysiotherapiepraktijk Lexmond
Kortenhoevenseweg 18
4128 CR Lexmond

Lestijden:
dinsdagavond       19.30u
woensdagavond  19.30u

Tarief:
€10,50 per les van 1,5 uur. In de vakanties en bij geen les wordt er niet doorberekend.

Proefles:
Wil je een proefles om de yoga te kunnen ervaren, geef dan van te voren aan als je wilt komen.
Kosten proefles €10,50.

“Mijn positie is als spiegel te fungeren zodat eenieder zijn essentie mag zien en ervaren”

Over mijzelf

Mijn werkhouding als therapeut is dat ik op basis van gelijkwaardigheid en zorgvuldigheid een zoveel mogelijk veilige omgeving kan bieden waar ik met aandacht en compassie het proces van jou mag begeleiden. Te luisteren zonder oordeel en de grenzen van jou te respecteren.

Eigenschappen die ik als therapeut te bieden heb zijn aandacht, geduld, compassie, creativiteit en zeker niet te vergeten humor.

 Je hebt altijd de KEUZE je verdedigingsmechanismen te ontmantelen en je verborgen vrije deel naar buiten te laten komen

Je hart kan dan gaan spreken

Door je verdedigingsmechanismen te onderzoeken en door de weerstand heen te gaan die je tegenkomt, maak je de weg vrij naar je hart. Het resultaat daarvan is dat je bewust wordt van je ware identiteit, eigenwaarde, zelfstandigheid en creativiteit.

Als je behoefte om jezelf te ont-wikkelen is aangewakkerd?

Wees dan bereid om een afspraak te maken.

Ik ben aangesloten bij

Henk

Henk

Hallo ik ben Henk, heb je een vraag? Ik probeer je zo spoedig mogelijk te beantwoorden.

I will be back soon

Henk
Stel hieronder je vraag in de whatsapp chat.
WhatsApp mij direct