“Als je iets met diep besef aanraakt, raak je alles aan”

 

Mindfulness

 

Een belangrijk onderdeel van het Boswijk therapiewerk is kennis hebben en in de praktijk brengen van het basis Boeddhisme. Jan Boswijk heeft deze kennis doorgegeven aan de therapeuten in opleiding. Hij is geïnitieerd als boeddhistisch dharmaleraar door de Vietnamese Zenboeddhist “Thich Nhat Hanh”. En in de orde van zijn leer wordt de Mindfulness als onderdeel van het Boeddhisme onderwezen.

Mindfulness handelen in aandacht in het heden. Om het te beoefenen hoef je nergens heen. Het is op ieder moment toe te passen. Bij lopen, zitten, eten, werken of praten, met het verschil dat je je bewust bent van wat je doet. Het wordt onder andere toegepast in het onderwijs, het bedrijfsleven maar ook bij overheidsinstellingen en gevangenissen. Je leert met deze methode aandacht te hebben voor je lichaam en de sensaties ervan te accepteren voor wat ze zijn. Gevoelens toe te laten zoals verdriet, boosheid, pijn en vreugde. Met mindfulness herontdek je jezelf en reduceer je de stress. Er is wetenschappelijk onderzoek in gedaan naar het effect ervan. Daarbij is onder andere uitgekomen dat bij psychiatrische patiënten, die mindfulness beoefenen, de medicatie die hun is voorgeschreven soms voor meer dan de helft gereduceerd kan worden.

De Mindfulness training bij de Boswijk opleiding is vooral bestemd voor de therapeut om in aandacht er voor de cliënt te kunnen zijn. Voor wat betreft de cliënt is het een waardevolle aanvulling op de therapie als hij of zij met deze oefeningen aan de slag wil.

Henk

Henk

Hallo ik ben Henk, heb je een vraag? Ik probeer je zo spoedig mogelijk te beantwoorden.

I will be back soon

Henk
Stel hieronder je vraag in de whatsapp chat.
WhatsApp mij direct